Over mij

 

Melissa Laseur (25) kreeg op haar 21e de diagnose multiple sclerose (MS). ‘Van een fulltimebaan ging ik naar een WIA-uitkering.’ Melissa startte met bloggen en runt nu haar eigen webshop.

 

'De wereld staat stil als je ziek wordt, zorg dat deze niet instort'
 

‘Een doordeweekse dag, de wekker gaat. Slaapt mijn rug nou? 's Avonds merk ik dat ook mijn voeten slapen. Ik loop al jaren met onverklaarbare pijn aan mijn knieën, klap door mijn polsen en vergeet zomaar dingen. De nieuwe baan in de kledingzaak kost energie, maar zo veel? Via de huisartsenpost beland ik in het ziekenhuis. Daar tikt een neuroloog met een hamertje op mijn knie. Geen reactie. Hij strijkt met een wattenstaafje langs mijn lichaam en ik voel helemaal niks. “Heeft u afslankpillen gebruikt?” Nee! “Drugs?” Nee meneer. Ik lig aan de hartbewaking en kan niet meer plassen. Mijn voeten voelen aan als watjes. Wat heb ik toch? De volgende dag krijg ik een MRI-scan. Een paar uur later de uitslag: MS.’

 

OMGAAN MET ONBEGRIP

 

MS? Ik? Kom ik in een rolstoel? Een punctie, prednisolonkuur, ondraaglijke hoofdpijnen, complicaties en een operatie later ben ik weer thuis. Om te voorkomen dat ik zieker word, moet ik om de dag een medicijn Rebif injecteren. Een verpleegster helpt me mijn angst voor naalden te overwinnen. Ik probeer mijn oude leven weer op te pakken maar al snel adviseert ook de arbo-arts me om te stoppen met werken. Van fulltime werken naar elke dag thuis op bed liggen, te moe om mensen te ontmoeten. Ook met onbegrip moet je leren omgaan. “Ziek? Maar ik zie helemaal niets aan je?” Moet dat dan? Je bent ziek en je krijgt gelijk een stempel. Hoe oneerlijk. Ik besloot hierover te gaan bloggen (melissalaseur.wordpress.com).’

 

ADVIES INWINNEN EN BEGINNEN

‘Bij ergotherapie..Lees hier het gehele interview.

 

WAT IS MS?

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte waarbij in de hersenen en ruggenmerg door ontstekingen littekens ontstaan. Vermoeidheid is een veelvoorkomend symptoom, je lichaam krijgt te maken met periodes van achteruitgang. Een medicijn dat MS kan genezen is er niet (bron: msweb).

 

Ben jij ook zo’n mode liefhebber en raak jij ook geïnspireerd op de laatste trends en musthaves? Dan ben je bij Style by Melis op het juiste adres!  

Hier shop je de nieuwste mode musthaves, celebrity eyecatchers, it-bags, look-a-likes en de hipste statement accessoires voor een super fijn prijsje en laten we jou zien dat fashion niet altijd duur hoeft te zijn.


 
LET OP: De fashion items zijn geliefd en populair onder alle fashionista's en we hebben altijd een kleine oplage van één item. Wacht dus daarom niet te lang met bestellen!
 
Voor vragen mag je altijd contact opnemen en probeer ik je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden! 

 
Happy shopping!

Liefs,
Melissa